Kranio-Sakral Terapi, Biodynamisk

​Kranio-Sakral Terapi, Biodynamisk

Pris 750,00 DKK​

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi (på engelsk: Biodynamics, Cranial Touch eller Stillness) er en blid, respektfuld og meget dybdegående kropsterapi.

​Som Biodynamisk Kranio-Sakral Terapeut overgiver jeg mig til klientens egne raske, skabende kræfter og selvhelbredende ressourcer ved at være lyttende og nærværende til "The Breath of Life". Jeg er lyttende med mine hænder og øvrige sanser, jeg mærker om der er blokeringer eller flow i den kranio-sakrale rytme i din eller dit barns krop.

​ Vi starter første behandling med en samtale omkring dig og dine symptomer, hvorefter jeg beder dig om at lægge dig på briksen fuldt påklædt og du får et tæppe over dig. Inden jeg går i gang med at behandle dig, tuner jeg mig rent energetisk ind på din krop, dette for at opfange hvor på din krop at jeg skal lægge mine hænder. Det er ikke nødvendigvis det samme sted, som du har dine symptomer, idet jeg arbejder holistisk, hvilket vil sige, at jeg kigger på helheden i din krop. En smerte i skulderen, kan ex. stamme fra et traume/spænding i den ene hofte eller fod. Jeg gør mig selv mentalt stille; dvs. at jeg tømmer mig selv for tanker og vigtigt er det, at jeg undlader at have en agenda og undlader at udarbejde en behandlingsplan for din krop både før, under og efter behandlingen. Jeg er tilstede i nuet og mærker, hvad der sker her og nu i din krop. Det sanser dit nervesystem og det skaber ro og tryghed i dit nervesystem.
​(Selvom jeg har lært mange ting om anatomi/fysiologi og sygdomslære, vil jeg næppe gøre mig selv klogere end selve skabelsens kræfter; The Breath of Life).

​Vi har alle brug for at blive lyttet til og netop mit nærvær med lyttende hænder og sanser åbner op og igangsætter en skabende bevægelse i din væskekrop.

Biodynamisk Kranio-Sakral terapi ved Vibeke Kunkel

​Grunden til at jeg undlader at udarbejde en behandlingsplan er, at i det øjeblik at jeg forsøger at lave en plan for din behandling, stopper den biodynamiske proces og det ville ikke længere være din krops egne selvhelbredende kræfter, som igangsættes, hvilket er det jeg ønsker for at give dig den mest optimale og dybdegående behandling. Og det gør jeg, fordi det virker på et dybere plan, rent fysisk ved at skabe et flow via kroppens væsker, som med små bølgende bevægelser, ligesom ringe i vandet sender vibrationer rundt i kroppen.

​Disse små vibrationer skaber fleksibilitet i dit bindevæv, øger den frie bevægelighed mellem kranie- og øvrige knogler, muskler, sener, hjernehinde, membraner og dette medfører en dyb forløsning af nye og gamle traumer; forløser spændinger både fysisk og mentalt.

​Kroppen understøttes i at finde tilbage til sit oprindelige balancepunkt, når den får ro til at folde sig ud i det tempo, som den selv er parat til at slippe spændinger, lag for lag. Når kranie knoglerne igen har fri bevægelighed, vil det give plads til at kranienerverne kan fungere optimalt og det kan i høj grad have en positiv effekt både fysisk og mentalt.

​Under selve behandlingen kan du måske opleve at du mærker kroppen bevæge sig forskellige steder, måske mærker du en gammel skade i højre fod, du kan måske se farver for dit indre blik, få en eller flere aha-oplevelser, nye indsigter, vinke farvel til gamle uhensigtsmæssige reaktionsmønstre. Du kan opleve kulde/varme strømninger i kroppen, langs med rygraden. Det kan også være, at du lader tårerne få frit løb, måske ved du ikke selv hvorfor. Og det betyder egentlig heller ikke så meget, det vigtigste er at give slip. Vi sidder ikke og analyserer undervejs eller efter behandlingen, men det er ok at italesætte hvad du har bemærket, hvis du ønsker det.

Behandlingen varer ca. 40-45 min for voksne og opleves forskelligt fra person til person og for den samme person vil en behandling også opleves forskelligt fra gang til gang. Bagefter har du tid og ro til at komme tilbage til dagsbevidsthed og få et glas vand. Det er min erfaring, at behandlingen ikke skal være for langvarig, da det kan bringe klientens system på overarbejde og gøre klienten meget træt bagefter.

​Du kan opleve udrensnings reaktioner i større eller mindre grad fysisk og/eller mentalt efter behandlingen i mange dage/uger efterfølgende og det er vigtigt, at der ikke laves en masse andre aftaler med forskellige terapiformer, da det ville forstyrre den proces, som din egen krop har igangsat. ​

Du kan finde flere spændende artikler om behandling af børn og voksne med Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi HER
​​

Kranio-Sakral behandling til babyer​​

Hvilke symptomer kan afhjælpes med Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi?

Voksne:

 • fysisk/psykisk stress
 • depression og lav energi
 • uforløste chok og traumer
 • hovedpine og migræne
 • skader på kraniet, ex. hjernerystelse efter fald
 • smerter i ryg, bækken, skuldre og nakke, f.eks. piskesmæld
 • led- og muskelspændinger
 • hormonelle ubalancer, herunder menstruationssmerter
 • svimmelhed og tinnitus
 • mave-/tarmproblemer
 • uro og søvnbesvær
 • indlærings-, hukommelses- og koncentrationsbesvær
 • problemer med bidefunktion og tandstilling

​​

​​​Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi er også meget velegnet til børn og babyer og jo tidligere barnet får afhjulpet symptomerne, des bedre, for at opnå en optimal udvikling af barnet.

Babyer og børn:

 • uro/søvnbesvær
 • koliksymptomer
 • skævheder i kraniet, nakke eller ryg hos nyfødte og lidt større børn
 • sutte- og synkeproblemer
 • skæve tænder og tandstilling
 • indlærings- og koncentrationsbesvær
 • hovedpine
 • hyperaktivitet
 • muskel-/skeletproblemer

Når jeg behandler dit barn/baby foregår det på barnets præmisser. Der er afsat tid til at amme og evt. at skifte ble. Du må meget gerne medbringe barnets favorit legetøj, lidt godbider og endelig en sutteflaske, hvis du ikke ammer. Barnet bliver tørstig af behandlingen.

Jeg gør hvad jeg kan for at skabe et tillidsforhold, så barnet er tryg ved mig og jeg får lov til at lægge mine hænder på barnet. Behandlingen kan foregå hvor som helst i klinikken, dvs. medens du har barnet på skødet på en stol, i min sofa, liggende på briksen, evt. sammen med dig. Jeg respekterer hvis dit barn giver signal om at nu er det nok for i dag eller nu har jeg brug for en pause. Det er meget vigtigt at jeg ikke overskrider barnets grænser.  Selve behandlingen varer max.  15-30 min. og jeg afsætter ialt 45 min.  Et barn responderer meget hurtigere end en voksen på behandlingen og derfor er behandlingstiden kortere end for voksne.

Inden du kommer med dit barn til behandling, vil jeg bede dig om at sende en mail til vibeke@nylivsenergi.dk og beskrive hvilke symptomer og udfordringer du gerne vil have hjælp til. Du er også velkommen til at ringe til mig på tlf. 22776353 og lægge en besked på min telefonsvarer, så ringer jeg dig op snarest muligt. Jeg ønsker at forberede mig så godt som muligt og undgå at vi snakker hen over hovedet på barnet. - Det er ikke ønskværdigt. Under selve behandlingen vil jeg give min fulde opmærksomhed til barnet, men forældre og evt. bedsteforældre er velkomne til at være tæt på barnet og i nærheden for at give tryghed.​​

Klinik i hjertet af Odense

Jeg er medlem af​

​Kontakt

​Klinik adresse​

Ny Livs Energi IVS

​Vibeke Kunkel

Registreret Alternativ Behandler

Kranio-Sakral og Colon Terapeut, Healer og Qigong instruktør

CVR. 36507209

​Åbningstider

​Mandag + torsdag kl. 13.15-18.15

​Tirsdag kl. 9-15 --- Onsdag kl. 9.30-16.30

Fredag kl. 9-15